in welke mate zijn vruchten op siroop qua gezondheid / voedingswaarde vergelijkbaar in kwaliteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In grote mate. De voedingswaarde van vruchten in blik is veel kleiner dan die van vers fruit, terwijl het suikergehalte veel hoger is, met name bij vruchten op zware siroop. Vitamine C zit er nauwelijks meer in. In gele vruchten kun je nog wat vitamine A en carotenoïden aantreffen, een spoortje vitamines uit de B-groep en een minimale hoeveelheid vezels maar dan heb je het wel gehad. Het is dus nauwelijks te zeggen welke soort ingeblikt fruit beter is. In feite is een blikje tomatenpuree beter qua voedingswaarde omdat er relatief meer vitamines en anti-oxidanten (lycopeen) in zitten en minder energie omdat er geen suiker toegevoegd wordt. Even ter vergelijk.

Vruchten op siroop zijn voor de gezondheid geen alternatief voor vers fruit. De voedingswaarde van de bes, peer ed.is weliswaar gelijk, maar je krijgt er zoveel meer suikers mee binnen. Nutteloze suikers die dikmaken. Vruchten op siroop zijn gemaakt voor garnering op taart +toetjes. Prima voor je taart en lekker!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100