Iemand bekent met BCM dieet???

Weet jij het antwoord?

/2500

het is het zoveelste dieet waarmee je een hoop geld maar weinig vet kwijt bent.

Beste dieet; gezond eten en sporten. Meer niet.

lees even de onderstaande link voor feiten en fabels over dit dieet: http://www.dieetfabels.nl/feiten-en-fabels-over-het-bcm-dieet/ De korte samenvatting: veel geld kwijt, veel kilo's kwijt, maar zodra je er mee stopt nog veel meer kilo's er weer aan!! ( en je hele leven op 1000 calorieën per dag in de vorm van dure maaltijdvervangers is ook geen optie )

Bronnen:
http://www.dieetfabels.nl/feiten-en-fabels...

Het is een dieet ; dat impliceert al dat het niet werkt. Verder kost het een hele hoop geld, dus je bankrekening slankt er flink van af, vermoedelijk door uiteindelijk gewoon minder calorieen te nemen. Dat kan ook door gewoon gezond en met mate te eten. Heb je echt problemen met het samenstellen van een gezonde maaltijd, vraag dan of de huisarts je wil doorverwijzen naar een dietiste. Die kan voor jou / samen met jou een leefplan opstellen waarmee je WEL afvalt, en als je je er aan houdt nog definitief ook. Toegevoegd na 3 minuten: Dit dieet is ook nog eens extra moeilijk vol te houden omdat het bestat uit twee (altijd smerige) maaltijdvervangers, veel te weinig calorieen per dag (want je bent niet dik geworden op 2200 Kc per dag, dus hoef je daar ook niet al te ver onder om gezond af te vallen), en je mag geen tussendoortjes, zodat je ook nog aan het kloten bent met je bloedsuiker. Ik zal niet zeggen dodelijk, maar gezond is het verre van. Verder adverteren ze met 3 kilo afvallen in zeven dagen : leuk als je slank bent en na de vakantie of feestdagen een paar pondjes kwijt moet omdat je verder jaarrond wel gezond eet, maar niet geschikt voor echt overgewicht. Sterker nog ; geen arts of dietist zal je aanraden meer dan 1 - 1.5 kilo per week kwijt te raken, want wat je meer verliest, krijg je minimaal dubbel weer terug. Niet aan beginnen dus, en gewoon lekker ECHT gezond en met mate gaan eten.

Ja, er gaan er dertien in een dozijn van dergelijke diëten. Ze werken allemaal even slecht. Kijk maar om je heen. Iedere dieetgoeroe die beweert dat je speciale producten moet eten/drinken om af te vallen kletst uit zijn nek omdat het betekent dat de kilo’s er weer aanvliegen zodra je met die meestal peperdure producten stopt, en dat moet je vroeger of later. Het resultaat is uiteindelijk per definitie dat je portemonnee lichter is en jij zwaarder dan ooit. Wil je gewicht kwijt zorg dan dat je eerst een methode vindt om op gewicht te blijven en minder honger te hebben. Als het meezit val je daarmee al af maar soms moet je de natuur een handje helpen. Sommigen lukt het door gewoon te blijven eten maar minder maar vrijwel altijd is het nodig om in ieder geval de snelle, dus geraffineerde en zoete koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden. Koolhydraatbeperkte (koolhydraatARM is iets anders) methodes zonder shakes en dergelijke werken, hoewel niet bij iedereen, over het algemeen redelijk tot goed omdat ze het meeste aansluiten bij gangbaar voedsel en je ze tot in lengte van dagen kunt volhouden als het moet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100