Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Paprikapoeder wordt gemaakt van rode paprika’s van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt. Deze paprika’s kunnen qua smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm klimaat. De speciale paprikasoort is milder van smaak en familie van de Spaanse peper. De paprika’s worden eerst gedroogd en daarna fijngemalen. Vroeger werden ze voor het drogen aan een draadje gehangen. Paprika is Hongaars en betekent “zoete peper”. Paprika heeft een pikante, zoete smaak. Er bestaan verschillende soorten, de scherpe en de zoete. Zoet paprikapoeder is een milde soort en wordt aangeduid als “edelzoete” paprika. De kleur en de smaak van paprikapoeder hangt af van de onderdelen van de gebruikte paprika. Kleur en smaak worden bepaald of alleen het vruchtvlees, of ook de stengel, zaadlijsten en zaden mee vermalen zijn. Vooral de zaden maken het paprikapoeder scherper van smaak. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt. Het beste paprikapoeder komt uit Hongarije. Hongaars paprikapoeder is een mengsel van gemalen paprikapoeder en Spaanse of chilipeper. Paprikapoeder is een van de bestanddelen in verschillende kruidenmengsels. Voorbeelden zijn chilipoeder, cajunkruiden of Mexicaanse kruiden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je was me net voor :))

Andere antwoorden (4)

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en gemalen paprika’s waarvan de pitten verwijderd zijn
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@eerste antwoorder: Probeer het niet zelf met de welbekende kubus paprika's te maken, puntpaprika's zijn beter geschikt.
Paprika's worden gedroogd en fijn gemalen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De paprika’s worden eerst gedroogd en daarna fijngemalen.

Wilt u zelf paprikapoeder maken dan kunt u het vruchtvlees van rijpe, rode paprika’s met een pepertje samen met wat zaadlijst en enkele zaden in stukken snijden en drogen. Daarna kunt u het in de koffiemolen malen tot poeder. De scherpheid van het poeder hangt af van het aantal, dat u bij het snijden in de melange laat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het word gemalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding