Waar kun je gewoon zout overal voor gebruiken?

Staat bij overig omdat je er vast en zeker meer mee kunt doen dan op t eten gooien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Strooien op een glad stoepje. Toegevoegd na 2 minuten: Bij keelpijn gorgelen met zout water Toegevoegd na 1 uur: En natuurlijk als fixeermiddel als je kleding gaat verven.

Scrubben van je huid...

in een bakje in vochtige ruimtes zetten, het neemt vocht op. Zeezout is fijn in bad, vooral voor mensen met eczeem. Zoutkristallen moet je in je vaatwasser doen, tegen kalk. Zout met citroensap mengen als scrub. Tanden poetsen met zout, tegen bloedend tandvlees. Gorgelen met zout, tegen keelontsteking.

Natriumchloride wordt (naast de functie als smaakversterker en bestrijder van gladheid) onder andere ook gebruikt voor de productie van cuvetten voor het opnemen van infrarood-spectra en voor de productie van chloor. Toegevoegd na 59 seconden: En niet te vergeten: als conserveermiddel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Natriumchloride

Over een rode wijnvlek strooien, het zout zuigt de rode wijn op en de volgende dag is de vlek of helemaal of in ieder geval een heel eind verdwenen.

als redelijke dierenliefhebber vind ik het erg dat ik het zeg maar als ergens veel slakken rondkruipen helpt wat zout strooien erg goed (al is het wel wreed) Toegevoegd na 2 minuten: o ja, en als je genoeg van in huis hebt en je koelkast begeeft het kun je proberen je vlees er goed in te houden (pekelen) (ha ha)

Creabea doen door zout op ecoline aan te brengen! Krijg je leuke effecten mee.

Gebruiken als schuurmiddel om je hakplanken (keuken) schoon te maken als ze verkleurd zijn door bijv. tomaten. Vazen met een te nauwe hals voor een borstel kan je van kalkaanslag ontdoen door rijstkorrels met zout en een beetje water rond te draaien.

Een snelheidsrecord op vestigen!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bonneville-zoutvlakte

zout water breekt eiwitten af.dus een schaal waarin (bv) pannekoekbeslag is aangekoekt week ik in zout water. olie of vet gemorst op de keukenvloer,zout eroverheen strooien.dikke laag.opvegen en schoonmaken vroeger poetste men de tanden er mee.

Als je in textiel bloedvlekken hebt en je weekt het in zout water gaan de vlekken er moeiteloos uit.

Je kunt het als geleider voor elektriciteit in water gebruiken. Water zonder zout geleidt niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100