hoe kan je de ah--zelf-maak-ijsjes er beter uit krijgen?

Ik heb pas een ijsjes-maak-set gekocht bij de albert heijn, van plastic. Je moet er sap o.i.d. in doen, stokje erin steken, zelf invriezen en dan zou je ze er uit moeten kunnen halen. Maar die ijsjes kun je haast niet los krijgen, alleen met veel warm water en gepruts. Wie heeft de gouden tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien 5 sec in de magnetron..

een paar seconden in lauw water dompelen, of afspoelen onder de lauwe kraan. Dan smelt de buitenkant van het ijsje nét van het plastic af.

Voor bavarois' geldt dat je de vorm eerst even met koud water afspoelt voordat je de pudding erin stort, dit zorgt ervoor dat de pudding beter loslaat. Misschien dat hetzelfde ook geldt voor jouw ijsjes.

geen plastic gebruiken, gebruik metaal, dit geleid de warmte van het water beter waardoor het makkelijker is om de ijsjes eruit te krijgen

Mijn moeder deed altijd een klein beetje zonnebloemolie op een keukenpapiertje en smeerde de binnenkant van de vormpjes er licht mee in. Zo kwamen ze er super uit. Je kunt de ijsjes na het uithalen even kort afspoelen onder de kraan maar er blijft maar heel weinig olie op zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100