Ik heb een groot overschot aan iets overrijpe meloenen ongeveer 30. Om nou alles aan mijn 3 kippen te geven is een beetje veel! Wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sap maken, vooral als ze erg rijp zijn... In flessen afvullen en in de weckketel...

Pureren en in ijslolly vormpjes (voorbeeld tupperware) invriezen. Heerlijk verfrissend! Toegevoegd na 1 minuut: Jam ervan maken. Kan je nog lang bewaren ook. Toegevoegd na 5 minuten: Je kan er ook likeur van maken door het in te maken met brandewijn en suiker.

Maak er ijs van, linkje met recept is toegevoegd.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1061078/Meloenijs

Blokjes invriezen, mijn kind is er dol op!

Misschien dat jij buurtgenoten er een plezier mee kunt doen en al het voorgaande natuurlijk ook goed.

Stal ze uit op een tafeltje voor je deur. Zet er een bordje bij: gratis meenemen. Heb je vandaag weer 30 mensen blij gemaakt!

Meloensoep koude. Ingredienten: 1 meloen zonder pitten kaneel sap van 1 citroen ijsblokjes munt Bereidingswijze: Pureer de meloen, doe kaneel en citroensap erbij. Zet een uur in de koelkast. Serveer in glazen kommen met munt en 2 ijsblokjes. Je kunt deze soep ook invriezen. Succes!!

Bronnen:
http://www.soep-recepten.nl/soep/68/Meloen...

Is er een voedselbank in de buurt of een verzorgingshuis of misschien een kinderopvang ? Misschien dat je de mensen daar er een plezier mee doet.

je kan er lekkere ijslolly's van maken. om wat origineler te zijn kun je het ook mengen met sap van aardbeien of ander fruit heerlijk in de zomer!! succes

Koop een paar grote wekpotten en maak een deel in in rodewijnazijn; Was een onbespoten citroen en rasp de schil eraf. Doe de schil met 600 ml. rodewijnazijn, 1 stukje verse gemberwortel, 2 kaneelstokjes, 1 laurierblad, ½ eetl. kruidnagels en 450 gr. suiker in een pan en verhit deze op laag vuur tot de suiker is opgelost. doe er nu de stukken of bolletjes meloen bij en laat ze pruttelen tot ze zacht zijn. Doe de vruchten en kaneelstokjes in potten en kook het sap even door tot het ingdikt is. Pas wel op dat het niet aankoekt! Giet het kokendhete sap over de vruchten, tot 2 cm. onder de rand. Sluit de potten en steriliseer ze 20 min. lang. Dit is een heerlijk tafelzuur en ook nog lang houdbaar in een ongeopende staat. Je moet alleen geen potten met metalen sluitingen nemen voor in het zuur ingelegde vruchten en /of groenten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100