wat is schimmel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Schimmels of zwammen (wetenschappelijke naam: Fungi) zijn levensvormen die uit cellen met een celkern, mitochondriën en een cytoskelet bestaan. Tot de schimmels behoren zowel meercellige organismen zoals paddenstoelen maar ook eencellige organismen zoals gisten. Net als dieren en planten vormen schimmels in de taxonomie een eigen rijk. Het wetenschappelijk onderzoek naar schimmels heet mycologie en de geleerden in dat onderzoeksgebied worden mycologen genoemd. Toegevoegd na 19 seconden: Had je zelf kunnen vinden! Toegevoegd na 57 seconden: Het paard van Sinterklaas is ook een schimmel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schimmels

Naast de uitgebreide uitleg van Bamibal hierboven nog een aanvulling. Een schimmel is ook een soort paard. http://nl.wikipedia.org/wiki/Schimmel_(paard) En Schimmel is ook een vooraanstaande Duitse piano- en vleugelfabrikant, gevestigd in Braunschweig in de deelstaat Nedersaksen. Op 2 mei 1885 begon Wilhelm Schimmel dit familiebedrijf in een buitenwijk van Leipzig. http://nl.wikipedia.org/wiki/Schimmel_(piano)

Schimmel is ook de naam van een serie tankstations in Noord Brabant. Toegevoegd na 3 minuten: Dit is weer zo'n vraag,die voor meerdere interpretaties vatbaar is en waar de trefwoorden ook geen uitsluitsel geven!

Bronnen:
http://www.schimmelnet.nl/html/#

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100