Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de rode verkleuring van sla?

Een paar dagen geleden heb ik een krop ijsbergsla doormidden gesneden met een scherp schoon mes. De ene helft gebruikt, de andere in plastic in de koelkast.

Die helft is nog goed, groen en stevig, ALLEEN op het snijvlak is het wat rood. Wat is dat? Verkleuring van de sla? En zo ja waarom rood? Het ziet er niet uit of er een bacterie of zo op groeit

amigo
14 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

De melk die als sap in de sla zit verkleurt rood door oxidatie ,en is niet schadelijk ,het is te vermijden door de melk van de sla direct af te spoelen ,al is dat met een krop sla die je door de midden snijdt weer niet goed voor de sla.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing