Hoe zorg ik dat ik minder geld uitgeef in de AH?

We gaan vaak met wat vrienden naar AH, is maar 3 minuten lopen, dus je bent er zo.
Ik vind het gewoon gezellig om mee te gaan, en vaak koop ik dan ook wat, een broodje, soms een flesje drinken, en meestal iets van snoep of chips, omdat het niet echt eerlijk is om altijd van anderen mee te eten en zelf nooit uit te delen.
Opzich lust ik best brood, maar ik heb natuurlijk liever een lekker broodje van de AH ;)
M'n portemonnee thuislaten is ook geen optie, want m'n ID zit erin, en het is gewoon handig om geld bij je te hebben, voor t geval dat je naar de stad gaat ofzoiets.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die portemonnee kun je gewoon thuislaten aangezien het niét verplicht is je ID bij je te hebben, dit is na de tweede wereldoorlog afgeschaft en kennen sinds kort enkel een tóónplicht, geen draagplicht. Gewoon niets fout doen en 'n Agis-pasje werkt ook goed (bevat naam & sofinummer om je ID te kunnen herleiden). Enkele tips: - Stop wat eurootjes in je zak, en als je toch je Agis-pas meeneemt doe deze dan samen in je bankpas-houder. Je kan hierbij beter je pasje kwijtraken dan je paspoort (vervanging kost hoop geld). - Open tweede rekening, stort daar wekelijks een euro of 70 op, en knip het andere pasje doormidden of stop 't in een kluis. Nu zijn je afschrijving vaste lasten en leefbudget gescheiden en geeft dat meer overzicht. Bij de flappentap zie je dan tijdens het opnemen het werkelijk nog te besteden bedrag op dat moment. - Als je bewuster bent van je geld (zie hierboven), geef je zowiezo minder makkelijk uit en ga je vanzelf prioriteiten stellen (waarom ook chips moeten eten als 'n ander dat doet?). Zo heb ik al partijtje blikjes in de koelkast liggen, zodra ik bij mooi weer 't park in duik hoef ik nooit wat drinken bij de dure snackbar te scoren. - Regelmatig "op de koffie bij Ome Appie gaan" kan leuk zijn, als je het meeste snoep en drinken al thuis had liggen zal de impulsieve drang minder en het bezoek bij de grutter korter worden. Zorg dat je het meeste van de snacks al hebt gehaald tijdens het gewone boodschappen doen. Bovenstaande tips verwachten niet dat jij je levenstijl veranderd, maar je kunt jezelf wel beter indekken (dmv budget bijvoorbeeld) en wat bewuster van je geld laten worden....

Met jezelf afspreken voor hoeveel euro je besteed. Bijvoorbeeld je zegt tegen jezelf ik ga niet meeer dan 2 euro uitgeven vandaag. Of niet meer dan 10 euro deze week aan eten

brood en drinken van thuis meenemen, is toch niet erg? Zo houd je geld in je zak en je moeder zal het ook waarderen denk ik. En je hoeft niet op de zak van een ander te teren. Als jij daar mee begint gaan de andere het misschien ook doen en kunnen jullie dat geld aan wat anders uitgeven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100