Wat gebeurt er met de oude haring als de nieuwe haring er is? Ik zie nooit een uitverkoop op de oude…

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe bestaat er geen ,oude, haring. Deze blijft ,nieuw, tot de volgende vangst. De ,oude, partij is niet zo omvangrijk dat we er nog jaren van kunnen eten. Viswinkels en visstallen op de markt hebben meer ruimte dan een gewone haringkraam om ,oude, en ,nieuwe, haring gelijktijdig aan te bieden. Vaak zijn er aanbiedingen en de kwaliteit van beiden is goed te noemen.. De vissers zijn niet uitgevaren om hun vangst door te laten draaien voor de diervoederindustrie. Een zichzelf respecterende haringboer verkoopt geen ,oud, voor nieuw. Indien voorradig vraagt hij/zij ,,een oude of een nieuwe,,

De oude haring wordt verkocht onder de naam "nieuwe haring". Toegevoegd na 37 minuten: Onderstaande afbeelding stond gisteren als ingezonden brief in de krant.

Grappig, deze vraag werd vorige week ook gesteld. Ik denk dat oude haring onder meer wordt verwerkt in salades. Ook zal er oude haring in diervoeder voor bv katten terecht komen.

De oude haring is gewoon nog te koop bij de visboer, omdat veel mensen de prijs van de nieuwe haring nog te hoog vinden. En bovendien zijn ze nog heel goed te eten (er zijn ook mensen die het verschil tussen oude en nieuw haring niet proeven). Overigens is het verschil goed te zien, de oude haring komt uit een emmertje waar de vloeistof wat grauw is, terwijl de nieuwe haring in een frisse beetje rode vloeistof ligt.

https://www.nporadio2.nl/nieuws/12157/wat-gebeurt-er-met-de-oude-haring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100