als je perongeluk iets hebt gegeten met schimmel erop, wat kan je het beste eten/drinken on de schimmel dood te laten gaan ofzo?

wijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan er eigenlijk niets tegen eten om de schimmel dood te laten gaan. Door het maagzuur in je maag zal de schimmel waarschijnlijk al een flinke opdonder krijgen, maar of dat voldoende is, is de vraag. Norit (actieve koolstof) zou kunnen helpen de schimmel te binden: dit zou de uitgroei en mogelijke darmklachten kunnen verminderen.

Niets, van een beetje schimmel ga je echt niet dood. Zelfs antibiotica (penicilline) is gemaakt van schimmels, en daar worden heel veel levens mee gered sinds het is uitgevonden. Ook paddenstoelen (bv champignons) zijn schimmels, net als gist, wat je nodig hebt om deeg (zoals brood) te laten rijzen, of om bier te maken. Toegevoegd na 4 minuten: Ik vergat nog allerlei soorten kaas, zoals blauwschimmel kaas enz. Ook het yoghurtplantje (kefir) waarmee je zelf yoghurt kunt maken van melk is een soort schimmel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schimmels

Een keertje flink naar de wc en je bent het weer kwijt. Niks om je zorgen om te maken.

Cola helpt wel, heb ook een keertje meegemaakt. Maar het kan sowieso geen kwaad als je maar niet te veel binnen hebt gehad...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100