Hoe voorkom je dat vlees op een elektrische Weber BBQ aan het grillrooster blijft plakken/vastschroeit?

Weet jij het antwoord?

/2500

zorg ervoor dat het rooster met olie ingewreven is, danwel: Een marinade met olie gebruiken. Daarnaast meot de gril goed heet zijn bij gebruik.

het vlees en het rooster goed invetten.

Smeer het rooster NIET in met olie! Dit gaat walmen, en de roosters zijn juist gemaakt om het vlees/de vis "kaal" op te grillen. De reden waarom het vlees/de vis nog blijft plakken is simpelweg dat de juiste garing nog niet bereikt is. Als de producten voldoende zijn dichtgeschroeid laat het vanzelf los. Neem dus gewoon een wijntje tijdens het bbq-en, en wacht rustig af ;-) Overigens is het niet de bedoeling om vis in gefileerde vorm los op de roosters te leggen: wikkel filets in folie, dan creeer je een soort oventje waarin de vis gaart. Lekker met wat knoflook, uienringen, verse kruiden en een klontje boter. Ongefileerde vis is juist weer wel geschikt voor op het rooster; sardientjes bijvoorbeeld, lekker veel grof zeezout erover en roosteren: Kan je zo in zn geheel opeten, heerlijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100