Ik las in een boekje dat er verschillende benamingen zijn voor mononatriumglutamaat, ofwel E621.
Een van deze benamingen zou gistextract zijn.
Nou heb ik al op internet gezocht, en eigenlijk is het niemand duidelijk wat gistextract nu precies is, of dat ook natriumglutamaat is.
Is gistextract nou gewoon hetzelfde als natriumglutamaat, is het wat anders?
En duiden de volgende benamingen ook op E621:
- aroma?
- natuurlijke aroma's?
- plantaardige gedehydrogeneerde oliën en vetten?
- gedehydrogeneerde eiwitten?
- moutaroma's?
- maltodextrine?
- specerijenextracten?
Ook lees ik weer eens op internet:
''de volgende namen verbergen altijd E621:
....., gelatine, ......''
Gelatine?!
Dat lijkt me heel sterk, maar ben wel benieuwd of het inderdaad zo is.
n.b. Deze vraag is niet bedoeld om weer eens een discussie te beginnen of smaakversterker nou wel of niet schadelijk voor de gezondheid is.
Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?