Mag je ansjovis eten in een cholesterolverlagend dieet?

En dan heb ik het over verse ansjovis...
dus niet die in potjes zit...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, want deze vette vis bevat goede cholesterolen. Niet vaker dan 1 keer per week vette vis eten is het advies.

Ansjovis is een vette vissoort,dus slecht voor de cholesterol.

Het volgende staat op de site waarvan de link is toegevoegd. Tips voor cholestrol bewuste voeding. Zie punt 2! Kies voor producten met goede onverzadigde vetzuren: •Gebruik smeerstoffen en bak- & braadvetten die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren en arm aan verzadigde vetzuren. •Eet 2 keer per week vette vis (zalm, makreel, haring, ansjovis, forel). •Eet schaal- en schelpdieren met mate. •Vervang zuivelproducten eens door calciumverrijkte sojaproducten in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding. •Beperk het gebruik van mayonaise. Gebruik liever dressings en sauzen rijk aan onverzadigde vetzuren.

Bronnen:
http://www.seniorennet.nl/Pages/Culinair/c...

Ja, alleen beperk cholesterolrijk voedsel zoveel mogelijk. Cholesterolrijk voedsel zoals ansjovis cholesterol 300 mg/100g moet met mate geconsumeerd worden. Toegevoegd na 1 minuut: 300 mg/100 g moet zijn 330 mg/100g.

Bronnen:
http://www.medicaldietcenter.be/nl/tips_vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100