Is droog brood eten gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hmmm het ligt er een beetje aan wat je bedoelt.. -Droog en oud brood is niet gezonder of slechter dan vers brood. -Vers of oud brood kan gezond zijn, maar het ligt er weer aan wat voor brood het is, en wat je erop doet. -Een volkoren of meergranen boterham is wel gezond. Niet met o.a. hagelslag erop of vette ham en een klodder boter eronder. -Wel gezond is een volkoren/meergranen boterham met niks erop, of als je toch beleg wilt, plakken avocado en wat tuinkers en/of wat rode ui. Wil je zoet beleg, kies dan eens voor een banaan.

Nee, in brood zit ook zout, en je mist voedingsstoffen die je op een belegde boterham wel hebt.

Dat ligt eraan: Als het het nige is wat je binnen krijgt op een dag, en dat dagen achtereen, lijkt het me niet gezond,wegens nogal eenzijdig. Maar verder af en toe droog brood eten is niet ongezond,

Dat hangt denk ik mede af van wat voor soort brood en wat je verder nog eet. In het Scarsdale Medical Diet, dat bedacht is door een Amerikaanse cardioloog, wordt geadviseerd bij het ontbijt alleen volkorenbrood zonder beleg te eten.

Het is in ieder geval gezonder eten dan een belegde snee brood. Brood en vooral volkoren bevat nog al wat gezonde ingrediënten.

Ja, het is gezonder dan met beleg, want dan komen de calorieen van het beleg er ook nog bij. Maar er is wel een maar; variatie is ook belangrijk! Dus altijd droog brood eten is ook niet goed.

Voor de meeste mensen zijn er geen gezondheidsbezwaren om brood te eten. Brood is een belangrijke leverancier van koolhydraten (zetmeel), voedingsvezel en jodium. Ook levert brood o.a. vitamine B1, vitamine B6, seleen, zink , ijzer en foliumzuur (B11). Verder bevat brood weinig vet... Toegevoegd na 1 minuut: Droog brood eten kan dus niet slechter zijn, dan er iets tussen te leggen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100