Mag je in het openbaar barbecuen?

Op bijvoorbeeld bij een watertje op het gras, strand horst in harderwijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar mijn weten mag het niet , maar ik weet het niet 100 procent zeker

In het openbaar barbecuen is over het algemeen niet toegestaan, mits er bepaalde vergunningen (feesten e.d.) zijn afgegeven. Omdat dit per gemeente verschilt kun je het beste even op de website van je eigen gemeente kijken of dit is toegestaan.

Dat hangt van de locatie en de gemeentelijke regels. Er staat bij veel recreatiegebieden een bord wat wel en niet mag. Barbecueën meestal niet, maar als het niet heel druk of heel droog is zegt meestal niemand er iets van. . Kijk wel uit met open vuur, want een brandje is zo aan, maar niet zo weer uit.

Elke gemeente kan hier zijn eigen regels voor opstellen. Het antwoord op "mag je in het openbaar barbecuen" hangt dus af van de gemeente. Zelfs binnen een gemeente bestaat er nog een verschil tussen verschillende locaties, zoals strand, bos, park, straat, etc. Als je zoekt op Google: http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1B3GGGL_nlNL343NL343&q=barbecue+openbaar+regels&aq=f&aqi=&aql=&oq= dan zie je verschillende voorbeelden van lokale reglementen . Soms mag het wel, soms mag het niet, soms mag het wel maar alleen met een vergunning.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100