Als er staat ´bevat rijst´, welke rijst bedoelen ze dan?

Wat is de meest algemene soort rijst, die blijkbaar geen nadere omschrijving behoeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je stelt eigenlijk twee vragen: Als er in de beschrijving van een bepaald produkt staat "bevat rijst" zal het waarschijnlijk als bind- of vulmiddel bedoeld zijn, en zal waarschijnlijk breukrijst toegevoegd zijn, dit kan een samenstelling van diverse soorten rijst zijn. De meest algemene soort rijst die gebruikt wordt in restaurant keukens en in algemeen huiselijk gebruik is de langkorrelige en de rondkorrelige rijst. Langkorrelige rijst, heeft een lange, slanke korrel. Deze rijst is droog kokend, hetgeen wil zeggen dat de korrels na het koken niet aan elkaar plakken en mooi rul zijn. Rondkorrelige rijst heeft een korte dikke korrel. Deze rijst is meestal week- of papkokend. De korrels plakken na het koken aan elkaar en zijn dan nog enigszins vochtig. Deze soort wordt veel gebruikt in risotto gerechten.Kleefrijst wordt vooral veel in China gegeten. De korrels kleven na het koken aan elkaar en kunnen dus gemakkelijk met stokjes worden gegeten. Zilvervliesrijst is ongeslepen rijst. De voedingsstoffen zijn grotendeels bewaard gebleven, waardoor deze rijst voedzamer is dan de geslepen soorten. De rijst heeft een langere kooktijd en is moeilijker droog te koken. Er zijn echter enorm veel soorten rijst, zie bijgaande link.

zilvervliesrijst.

Dat kan van alles zijn. Er is geen standaard rijst

vaak witte rijst, aangzien deze het goedkoopste is, en de kleur van een produkt minder beinvloed dan andere soorten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100