Appelcrumble!
Ingrediënten voor 6 personen(met 4 komt het ook wel op):
Het deeg:
* 200 g zelfrijzend bakmeel,
* 125 g suiker,
* 120 g boter in kleine blokjes
De vulling:
* 500 g appels geschild en in blokjes,
* 80 g suiker,
* 2 theel kaneel.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vet een lage ovenschaal(of 6 kleine vuurvaste potjes) in met wat boter.
Meng het meel met de suiker,roer de klontjes boter erdoor een wrijf het mengsel tussen je vinger tot je een kruimelig deeg krijgt.
Meng de appelblokjes met de suiker en de kaneel en doe ze in de ingevette ovenschaal.
Strooi de deegkruimels erover,druk lichtjes aan.
Bak de appelcrumble in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten tot deze mooi lichtbruin is.
Je kunt dit recept natuurlijk ook met andere fruitsoorten maken zolang er maar niet al te veel vocht in zit.
Eventueel kun je er een bolletje roomijs bij serveren.
Ook lekker fris en goedkoop is een appelmilkshake(of ander fruit naar keuze)
Ingrediënten voor 4 personen:
* 2 appels,geschild en in stukjes,
* 1/2 l melk,
* beetje kaneelpoeder,
* 1/4 l volle (is het lekkerst maar halfvol kan ook) yoghurt,
* 2 eetl vloeibare honing (of suiker).
Gewoon alles in de blender en mixen,ijskoud het lekkerst.
En voor straks wanneer ze weer wat goedkoper zijn,lekker aardbeien met slagroom.
Je kunt ook bananasplit maken,snij per persoon een banaan in de lengte doormidden,leg de twee helften op een mooi schaaltje,daartussen een paar bolletjes vanille-roomijs,chocoladesaus erover en bestrooien met gehakte nootjes.