Moet er bij het bereiden van een ovenschotel een deksel op de ovenschaal?

Dit vraag ik me altijd af en staat er nooit bij.

Toegevoegd na 6 minuten:
Het gaat om een schotel met bladerdeeg en gehakt enzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt eraan wat je wilt bereiden. Maak je iets wat kan uitdrogen, dan is een deksel wel handig, of alufolie. Denk dan aan stoofschotels. Bij lasagna bv kun je eerst een deksel, folie erover doen en het laatste kwartier zonder deksel, om de kaas te gratineren.

Nee dat is niet nodig

Ik weet niet wat je gaat maken, maar als je een soort bladerdeegtaart maakt met gehakt in het midden, kan het gebeuren dat het bladerdeeg nog niet gaar is en het gehakt dreigt aan te branden. In dat geval kun je het beste het gehakt afdekken met aluminiumfolie.

geen idee, maar als je een krokant korsje wil van kaas of parneermeel moet er geen deksel op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100