Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet er bij het bereiden van een ovenschotel een deksel op de ovenschaal?

Dit vraag ik me altijd af en staat er nooit bij.

Toegevoegd na 6 minuten:
Het gaat om een schotel met bladerdeeg en gehakt enzo.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
18.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het ligt eraan wat je wilt bereiden.

Maak je iets wat kan uitdrogen, dan is een deksel wel handig, of alufolie. Denk dan aan stoofschotels.

Bij lasagna bv kun je eerst een deksel, folie erover doen en het laatste kwartier zonder deksel, om de kaas te gratineren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Nee dat is niet nodig
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik weet niet wat je gaat maken, maar als je een soort bladerdeegtaart maakt met gehakt in het midden, kan het gebeuren dat het bladerdeeg nog niet gaar is en het gehakt dreigt aan te branden. In dat geval kun je het beste het gehakt afdekken met aluminiumfolie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
geen idee, maar als je een krokant korsje wil van kaas of parneermeel moet er geen deksel op.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding