is een rookworst een paar weken over de datum nog (veilig en lekker) te eten?

rookworst van unox. Verpakking is nog dicht natuurlijk maar ik had hem over het hoofd gezien. Ik dacht zelf dat die dingen behoorlijk lang houdbaar zijn, niet dus volgens de datum. Iemand ervaring? breng ik de volksgezondheid in gevaar als ik dit nog op tafel zet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor! Ik eet het gewoon op totdat er schimmel op zit, ben er nog nooit ziek van geworden. Vaak wordt dit (vind ik) overdreven met die data. Mensen eten het al niet meer als het maar 1 dag over de datum is. Je kunt het gewoon eten niks aan de hand. Zoals ik al zei: "Ik eet het allemaal zolang er maar geen schimmel op staat" Niks het handje!

THT betekent ‘ten minste houdbaar tot’. De fabrikant garandeert dat het product tot deze datum van goede kwaliteit is. Het product is ook na het verstrijken van de datum meestal nog prima te gebruiken, afhankelijk van hoe het er uit ziet, ruikt en smaakt. Sommige producten zijn na het verstrijken van de THT-datum nog jaren houdbaar. Zelf eet ik ook vaak dingen die over de datum zijn. Zolang het goed ruikt en smaakt is er niets aan de hand. Rookworsten zijn op hoge temperatuur geweest voordat het een vacuumverpakking ingaat. Zolang de verpakking heel is kan je het dus gewoon eten.

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?o...

Zolang de verpakking in goede staat is, kan je hem gewoon eten. Enne eet ze !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100