Ik bak (gepaneerde) vis, zo'n 200 gr. per keer, in een wok gevuld met ong. 1 liter arachide-olie. Na hoeveel keer moet ik de olie wegdoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Doordat je gepaneerde artikelen frituurt, blijft er paneermeel achter dat steeds donkerder wordt en de olie kleurt. M.i. de olie filteren en dan kan die 10 keer worden gebruikt/verhit.

Ik zou het na 5 keer al verversen. Door het paneermeel wordt de olie heel snel vervuild. Het paneermeel verkoolt en dat is erg slecht voor je. Je zou wel elke keer na het bakken de olie kunnen filteren via een trechter of zeef met keukenpapier. Dan filter je de paneermeel eruit. Dan blijft de olie langer zuiver. Zelf ververs ik mijn olie na 3 x frituren, dan gaat hij ook ruiken als je de pan verwamt en frituurlucht is echt niet lekker!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100