zitten er calorieen in de kruiden die op de chips zitten?

Ik heb de vreemde gewoonte om chips niet op te eten, maar alleen de kruiden er af te likken en het chipsje daarna weg te gooien. Een vriendin zei eens tegen mij: doe toch niet zo vies, de calorieen heb je zo toch al binnen! Maar ik doe dit niet om de calorieen niet binnen te krijgen ofzo, maar omdat ik de kruiden gewoon echt veel lekkerder vind zonder het chipsje!
Maar ik ging er toch eens over nadenken... En nu ben ik benieuwd: Is het waar, zijn de kruiden inderdaad net zo slecht voor je als de chips zelf??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op die manier krijg je nauwelijks calorieën binnen. De meeste olie is in de chips getrokken zit in de chips maar je krijgt er wel iets van binnen. Ik zou je haast aanraden om eens wat paprikapoeder te mengen met wat zout en een drupje olie maar misschien mis je dan de typische baksmaak. Maar uit oogpunt van calorieën besparen doe je het niet zo gek. Drink wel voldoende water om het overtollige zout je lichaam uit te spoelen.

Nee, calorieën zitten er niet in, maar wel veel zout en dat is niet zo best voor de gezondheid.

nou in de kruiden sec niet nee. maar er zit ook een zooi vet op die je ongetwijfeld meepakt tijdens het likken. en ik weet niet exact hoe je likt maar als je er zo een bent die dat hele chipje afzuigd dan neem je al het vet mee. het enige wat je - in dit verband relevant - niet opneemt zijn de koolhydraten..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100