Is het waar dat je bananen niet in een fruitschaal mag leggen bij ander fruit? Zo ja waarom is dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doordat de banaan een soort stofje afscheidt dat ervoor kan zorgen dat ander fruit te snel rijp wordt het meestal apart gelegd. Zelf heb ik een fruitschaaltje op een groter bijbehorend bord; Fruit in schaal, schaal op het bord en bananen op het bord om schaal heen gelegd.. Je kan het zelf uitproberen of het zo is: fruit kopen en over twee schalen verdelen, alleen de één zonder bananen en de ander met. De schalen wel redelijk dicht bij elkaar zetten om zoveel mogelijk andere invloeden uit te sluiten. (licht, warmte,vocht) Zo kan je zelf ontdekken of het verstandig is bananen bij ander fruit te leggen :-)

Omdat het dan sneller kan Beschimmelen.

Bronnen:
Eigen ervaring

Natuurlijk mag dat, als jij dat wil, doe je dat. Er is ook geen enkele reden om het te laten. Ik denk dat het misverstand er uit voortkomt dat er sommige fruitsoorten zijn die sneller rijpen als ze bij elkaar in de buurt liggen. Kiwi / appel is een bekende. Maar ik heb mijn bananen altijd in de schaal bij het andere fruit, zonder problemen.

Voor de bananen is het niet erg. Ander fruit kan er sneller van gaan rijpen en evt bederven. Bananen scheidden een soort gas uit wat hiervoor zorgt. Wil je juist dat je andere fruit gaat rijpen bijv kiwi's: doe ze in een plastic zak met een banaan en ze zullen eerder zacht worden. Maar dat is maar een tip, dat was je vraag niet.

bananen scheiden tijdens het rijpen ethyleen uit. Dit gas veroorzaakt snellere rijping van ander fruit. Echter, in een open fruitschaal met de bananen een beetje bovenop valt het effect wel mee. Ik deed zelf altijd onrijpe avocado's in een plastic zak samen met 1 banaan, na een halve dag voel je duidelijk verschil (tegenwoordig heb je die gelukkig eetrijp als je haast hebt). Maar als je een paar behoorlijk rijpe peren hebt zou ik de bananen daar toch maar niet tegen aan leggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100