Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet wordt inductie irt koken op gas.

Afgelopen week gekookt op inductie en verbaasde mij erover dat een pan koud water in ongeveer 40 seconden kookt, bij koken op gas duurt dit ongeveer 10 keer zo lang, daarom deze vraag.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Bij een inductiekookplaat zit de warmtebron aan het gehele oppervlakte van de bodem van de pan en bij een gaskooktoestel heb je een paar vlammetjes die de pan verwarmen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
inductie werkt met een snel wisselend magnetisch veld onder een glasplaat. de bodem van een pan moet van een magnetisch metaalsoort zijn. de gehele bodem van de pan wordt zeer snel opgewarmd door het wisselende magnetisch veld van de inductie plaat.
m.a.w. er gaat vrijwel geen energie verloren en de hele bodemplaat wordt verwarmd. daarom kookt je ater zo snel t.o.v. gas.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+!
Zie het alsof de pan verandert in een waterkoker waarbij bijna alle energie wordt gebruikt (de meeste energie die verloren gaat, gaat als warmte via de buitenkant van de pan).

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding