Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat doet zeewier om te eten met ons lichaam (bijvoorbeeld in sushi) en hoe wordt dit geteeld/gekweekt?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

In o.a. China, Japan, Indonesië, Thailand, Afrika wordt zeewier gekweekt en gedroogd.

In zeewier zit jodium, ijzer, kalk, vitamines en mineralen. Zeewier is een bron van vitamine B12, dat verder alleen in dierlijke producten voorkomt. Jodium is belangrijk voor mensen die niet genoeg vis of brood eten (waaraan met jodium verrijkt zout wordt toegevoegd).

Naar zeggen schijnt zeewier bioactieve bestanddelen bevatten die je cholesterol zouden verlagen, je bloeddruk verminderen en een gezonde spijsvertering bevorderen. Ze zouden zelfs vrije radicalen aanpakken die kanker kunnen veroorzaken. Sommige studies suggereren dat zeewier gewichtsverlies zou bevorderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

als je zeewier eet neemt je lichaam minder vet Zeewier is rijk aan mineralen zoals jodium en calcium en spore-elementen. Afhankelijk van de soort bevat het tevens vitaminen als vitamine C en E. Ze worden gewoon in het water gekweekt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing