zijn te veel appels slecht voor je?

ik heb gehoord dat als je teveel appels eet dat dat slecht voor je is,
omdat er een giftig stofje inzit.
als je ongeveer 5 appels per dag eet, is dat ook slecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zit cyanide in de pitjes van appels, maar je moet wel heel veel pitjes eten (waarom zou je) voordat het gevaarlijk wordt. Veel appels eten kan wel gevaarlijk zijn voor de maag en de tanden, vanwege het zuurgehalte. Maar vijf appels kan echt geen kwaad.

Het blauwzuur in appelpitjes is in hoge doses giftig. Ik heb ooit ergens gelezen dat je 60 pitjes tegelijk zou moeten eten om er serieus last mee te krijgen. Dat zou willen zeggen dat je 15 appels !met klokhuis en al! op moet eten om het loodje te leggen. Volgens mij past dat niet in je maag, dus maak je geen zorgen.

Bronnen:
http://www.technopolis.be/nl/index.php?n=4...

Buiten het genoemde "gevaar" van de pitjes, zijn appels ook nog eens erg zuur. Als je veel appels eet kan hierdoor je tandglazuur beschadigd raken.

overal waar 'te'voor staat is niet goed. 5 appels per dag doe dat drie dagen maximaal als een reinigingskuurtje en ga dan weer 'gewoon' eten. Toegevoegd na 29 seconden: met regelmatig een appeltje.

Aan de andere kant: appels bevatten veel natuurlijke suikers en koolhydraten, en in verhouding maar heel weinig vitamine C. Je kunt beter een paar kiwi's of sinaasappels eten als je gezond wilt doen..

Ja zit heeel veel suikers in!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100