waarom wordt brood in de koelkast sneller oud dan buiten de koelkast?

Ik heb laats perongelijk een broodje in de koelkast gelegt en die was in no time helemaal hard en oud. Hoe komt dit? En gebeurd dat ook bij andere etenswaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zit zetmeel in brood en dat houdt het water vast. Bij lagere temperaturen laat het het water weer los, waardoor het brood sneller uitdroogt.

Bronnen:
http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&c...
www.meesterbakker.nl

Omdat er dan koude lucht bij komt. je moet brood in de koelkast altijd afdekken met zilverfolie of in een plastic boterhammen zakje doen? Toegevoegd na 22 seconden: Dat vraagteken moet er niet bij..

De koelkast onttrekt vocht aan de producten die erin liggen. Daardoor wordt het brood droog. Toegevoegd na 5 minuten: Warme lucht bevat meer vocht dan koude lucht. In koude lucht condenseert vocht veel eerder dan in warme lucht. Leg maar eens een stuk kaas onafgedekt in de koelkast, in no time heb je een blok beton, zo uitgedroogd is hij!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100