Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom wordt brood in de koelkast sneller oud dan buiten de koelkast?

Ik heb laats perongelijk een broodje in de koelkast gelegt en die was in no time helemaal hard en oud. Hoe komt dit? En gebeurd dat ook bij andere etenswaren?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Er zit zetmeel in brood en dat houdt het water vast.
Bij lagere temperaturen laat het het water weer los, waardoor het brood sneller uitdroogt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Omdat er dan koude lucht bij komt. je moet brood in de koelkast altijd afdekken met zilverfolie of in een plastic boterhammen zakje doen?

Toegevoegd na 22 seconden:
Dat vraagteken moet er niet bij..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De koelkast onttrekt vocht aan de producten die erin liggen. Daardoor wordt het brood droog.

Toegevoegd na 5 minuten:
Warme lucht bevat meer vocht dan koude lucht. In koude lucht condenseert vocht veel eerder dan in warme lucht.
Leg maar eens een stuk kaas onafgedekt in de koelkast, in no time heb je een blok beton, zo uitgedroogd is hij!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing