Wat is het verschil tussen biscuitjes en koekjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Letterlijk betekent 'biscuit' (Frans) tweemaal gebakken. In vroeger tijden werd de restwarmte van de oven na het bakken van het brood benut om beschuit (verbastering van 'biscuit') te bakken, hetgeen in twee fasen werd gedaan en op een lagere temperatuur mogelijk was. De beschuit die we nu kennen wordt nog steeds zo gemaakt. In vroeger tijden bestonden er meer soorten beschuit, waaronder het keiharde maar zeer goed houdbare scheepsbeschuit, ook wel 'zeekaken' genoemd. Door begripsverschuiving bedoelen we nu een min of meer knapperig, droog koekje met 'biscuitje'.

Bronnen:
http://www.almahuisken.nl/recept_beschuit.htm

Biscuitje is een soort. Een koekje is een woord voor verschillende soorten samengevat.

Ieder biscuitje is een koekje, maar niet ieder koekje is een biscuitje. Biscuitje is een soort koekje, net als een speculaasje b.v. Koekje is een algemene benaming voor alle soorten.

Een biscuitje is een droog bros koekje. Lang niet alle koekjes zijn droog en bros, maar een biscuitje is wel een koekje.

Een biscuitje is een soort koekje. Een rond mariakaakje is een buisquitje. Kan ook rechthoekig zijn. Van die droge dingen. Zie eerste afbeelding. Tweede afbeelding zijn koekjes. Dat kan vanalles zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100