Waarom is Plus huismerk hagelslag duurder dan die van Venz?

De hagelslag van de Plus:
Inhoud: 400g
Prijs: 1,49 Euro

De hagelslag van Venz
Inhoud: 600g
Prijs: 1,69

Je zou verwachten dat het Plus-huismerk goedkoper is dan het A-merk: Venz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, dat mag de supermarkt helemaal zelf bepalen. Blijkbaar kan Plus de Venz hagelslag voordeliger inkopen. Andere redenen kan ik niet verzinnen.

Voor Venz is het produceren van hagelslag vele malen goedkoper omdat ze veel meer hagelslag maken dan het huismerk van de plus. Hierdoor kunnen ze groot inkopen en efficiënter vervoeren / fabriceren, uiteindelijk wordt het hierdoor goedkoper.

Dat zijn nou typisch zo'n voorbeeld van prijspsychologie. In eerste instantie lijkt het huismerk goedkoper, maar als je verder kijkt, zit er minder in. Zo verdienen ze ongemerkt toch aan huismerken omdat de consument denkt dat het altijd goedkoper is.

Heeeeel misschien omdat er in de een 400 en inde ander 600 gram zit!!!

De samenstelling kan anders zijn (meer cacao b.v) Mogelijk is er iets bij de productie / opslag / verpakking / vervoer anders. Maar ik vind het pijsverschil wel heel erg groot. Mogelijk zijn de producten verkeerd geprijsd. Vragen in de winkel of bij het plus-hoofdkantoor kan natuurlijk ook.

Venz smelt wel in de mond maar niet in je hand en zeker niet op de boterham. Hoe zit het met het aandeel cacao? Zit er in de Plus misschien wat meer van dat spul in. Trouwens waarom smaakt hagelslag zo lekker?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100