ik moet afvallen maar ik vind dat snoep zo lekker ben 11 en weeg 40 wat moet ik doen

Weet jij het antwoord?

/2500

meer sporten en gezonder eten , moeilijker als dat is het niet , en als je echt niet zonder snoep kan kan je bijvoorbeeld 1 dag in de week houden , bijvoorbeeld vrijdag dat je dan wel snoep mag eten als beloning

Bronnen:
Eigen ervaring

Als je 11 jaar bent, mag je helemaal niet afvallen. Zeker met het gewicht van jou. Je bent nog in de groei en als je probeert af te vallen, kan dat je groei beïnvloeden. Wat je wel kunt doen, is allerlei slechte voeding vervangen door gezonde voeding. Als je erg van snoep houdt, dan ben je misschien wel verslaafd aan suiker. Eet dan i.p.v. een snoepje een vrucht die je lekker vindt. B.v. gedroogde dadels, vijgen, noten met cranberries, bananen enz. Dit zijn allemaal zoet smakende producten, maar maken je niet dik en zijn niet zo slecht als suiker. Verder moet je als 11 jarige natuurlijk veel bewegen. Ga, als je nog niet sport, bij een sportclub. Voetbal of handbal is erg leuk op die leeftijd en het is goed voor je conditie, je lijn en het is leuk om met anderen te sporten.

suikervrije snoepjes als je er echt perse een wil hebben maar beter is het natuurlijk om helemaal geen snoep te nemen.als je een poosje geen snoep meer eet dan wordt de behoefte aan suiker ook minder en als je het lastig hebt kun je snoep proberen te vervangen door lekker fruit.daar zit ook suiker in maar natuurlijke suikers. dit is gezonder en beter voor je.

40 kg is heel normaal voor iemand van 11, dus jij hoeft helemaal niet af te vallen! Dat is heel erg ongezond als je in de groei bent. Als je genoeg gezond eten binnenkrijgt, dus genoeg boterhammen, fruit en groenten bijvoorbeeld dan is je behoefte aan veel snoep ook minder groot. Dus als je echt honger hebt, eet dan eerst iets gezonds. Er is helemaal niks mis met lekker snoepen af en toe, maar snoep is bedoeld als extraatje en niet om je honger mee te stillen.

http://www.bcselecta.nl/swf/bmi.swf Vul maar eens in. Je leeftijd, j/m. Dan denk ik dat je in de groene zone zit en dat is gezond. Dat snoepen, dat is vaak gewoonte. Verander dat in iets minder zoets. Beter voor je lichaam, je tanden. Snoeptomaatjes, suikervrije kauwgom. Zul je zien dat dat ook lekker is. Blijf wel voldoende en goed eten hoor! Je lichaam heeft het nodig. In de puberteit die nu voor jou gat beginnen maak je een groeispurt en dan heb je echt bouwstoffen nodig = goed eten.

Hallo Mauricerockt, In een verantwoorde voeding is plaats voor alle soorten producten, dus ook snoepjes met suiker. Een goed voedingspatroon gaat uit van 7 eetmomenten op een dag. Drie hoofdmaaltijden en 4 keer een tussendoortje. Snoepen mag best, maar liefst op een vast moment van de dag. Natuurlijk is fruit heel goed als tussendoortje. Maar het is onjuist dat de suikers in fruit gezonder zijn. In fruit zittende dezelfde suikers als die gebruikt worden bij het maken van snoep. Deze suiker wordt gehaald uit de suikerbiet en is dus even natuurlijk als de suikers in fruit. Ons lichaam maakt geen verschil tussen deze suikers. Groet, Kathelijne Diëtist Suikerstichting Nederland, Kenniscentrum Suiker & Gezondheid

Bronnen:
www.suikerinfo.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100