hoe moet ik kalkoenpoten klaarmaken en heb je ook een recept?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een lekker Mediterraan recept is Kalkoenpoten met munt en limoen: voor 4 personen: 2 onderbouten 6 limoenen 1,5 dl olijfolie 1 bosje peterselie 1 bosje verse munt 100 gram boter peper zout tijm Hak de munt en de peterselie fijn en meng ze door de zachte boter. Maak een inkeping in de lengte van elke poot en ontbeen voorzichtig. Stop er wat van de gekruide boter in en sluit de openingen goed af met een touwtje. Pers de limoenen uit en meng het sap met de olijfolie. Laat de poten ongeveer 1 nacht in dit mengsel marineren. Steek de barbecue of de oven (grill) aan. Laat het vlees uitdruipen, kruid het met zout, een snuifje peper van de molen en wat tijm. Laat 40 minuten bakken en draai de poten regelmatig om. Overgiet ze af en toe met de marinade. Dien op met tomaten uit de oven.

Bronnen:
Plus Magazine

1 stevige kalkoenpoot p.p. boter. beetje wijn. zout en peper. chutney-sauce. rozijnen. Hulpmiddelen Een pan en een garde. Bereidingswijze Kalkoenpoot net als kip bereiden, peper en zout er op, rondom bruin bakken, met wat witte wijn afblussen (restje rode mag ook), en daarna ruim in ca. 3 kwartier gaarstoven.Erg lekker met een goeie chutney, die je door de jus roert, aangevuld met wat rozijnen. Serveertips Geef er frietjes en lekkere sla bij, eventueel wat compote. Zelfgemaakte appelmoes is ook niet te versmaden. .

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/1104772/koken/recept...

Het recept in de link ziet er ook heerlijk uit. Wij gebruiken zelf altijd de oven om kalkoen in klaar te maken en doen er altijd in stukjes gesneden geschilde aardappelen bij. Die moet je wel regelmatig keren, maar dan heb je heerlijke "roast potatoes" die ook lichtelijk de smaak van de kalkoen hebben. Hmmmmm

Bronnen:
http://www.keukentips.nl/recept.php?id=74

De poten met peper en zout bestrooien , dan aanbraden , geregeld omdraaien en bedruipen ,met beetjes lauw water erbij doen en laten sudderen. Geregeld bedruipen en omdraaien , de deksel half op de pan en laat het gerust twee uurtjes , op laag vuur , opstaan. Smakelijk eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100