Is de bruinkleuring van een appel schadelijk voor de gezondheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bruinkleuring van een appel, nadat je deze hebt opgedeeld in partjes (of na een hap), is absoluut niet schadelijk. Het betreft niet-enzymatische bruinkleuring (maillardreactie), welke je eenvoudig kunt ondervangen door er wat citroensap overheen te sprenkelen.

Bronnen:
Rijks Hogere School voor...

Nee dit is gewoon een "blauwe plek"van de appel. het is gewoon wat broos geworden omdat hij waarschijnlijk ergens tegenaangestoten heeft. het smaakt minder lekker maar je kan het gewoon eten. ik vind het meestal niet zo lekker dus snijd ik het weg. Toegevoegd na 1 minuut: heb een link voor je toegevoegd :)

Bronnen:
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/3857

Nee dat is helemaal niet schadelijk. Het is eigenlijk jammer dat wij zo gewend zijn aan heel mooi gaaf fruit, dat we ons dit afvragen.

het schijnt dat het zelfs gemakkelijker verteerbaar is, dus helemaal niet schadelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100