Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je wit uitgeslagen chocola eten?

Soms koop je een reep chocola, en dan blijkt dat die wat wit uitgelagen is (ik ga ervan uit dat de houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken).

Kan je wit uitgeslagen chocola nog opeten?
En weet iemand hoe het komt, dat de chocola wit uitslaat?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Ja, die kun je nog prima eten. Is niets mee aan de hand.

Toegevoegd na 1 minuut:
"De witte uitslag komt doordat de chocolade of te warm heeft gelegen waardoor het cacaovet uit de chocolade is getrokken of het komt omdat je de chocolade juist te koud hebt bewaard, bv in de koelkast.

Bewaar je chocolade in de koelkast dan komt er vocht op de chocolade terecht. De suiker in de chocolade lost dan op. Wanneer het vocht is opgedroogd zie je de suiker als een soort witte kristallen op de chocolade. Het blijft dus wel goed eetbaar. "
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Dank je wel!

Andere antwoorden (1)

Opeten is geen probleem, hoewel de smaak iets ingeboet kan hebben. Maar, het is niet gevaarlijk of zo.

Smakelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing