Wat betekent de e bij de inhoudsmaat op een verpakking van bijv. drinken of eten??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak zie je achter de inhoudsmaat het lettertje "e" staan. Met dit kleine lettertje vrijwaart de fabrikant zich om exact de hoeveelheid te leveren; kleine afwijkingen in gewicht of inhoud zijn toegestaan binnen wettelijk vastgestelde marges.

Bronnen:
http://www.obeindhoven.nl/www/Informatiece...

Dat betetent dat dat de gemiddelde inhoud van het product is. De één kan 247 gram bevatten en de ander 253, maar gemiddeld zal de inhoud 250 gram zijn.

Als er staat 1 Kg dan betekent dat ± 0.5 Kg, dus een gewicht tussen 0.5 en 1,5 Kg. De statistische waarheid is altijd een marge van een halve laatste eenheid. Zo is 1.0 Kg in werkelijkheid gewicht tussen 1.0 ± 0.05 Kg, dus tussen 0.95 en 1.05 Kg. In de EU wilde men een uniforme en duidelijker regel hebben. En zijn er afwijkende wettelijke normen geformuleerd. 1 Kg e betekent dan - bijvoorbeeld - een toegestane marge van 10 %. Je kunt namelijk onmogelijk precies 1 kg afwegen.

estimate=ongeveer… zodat de klant de bedrijf niet gaat aanklagen zo van: `er zat maar 950ml in en hier staat 1liter!` dus de`E` betekent ongeveer…

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100