Wat is het verschil tussen satésaus en pindasaus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Saté is Indonesisch, het is vlees aan een stokje. Daaroverheen gaat de satésaus, ook wel pindasaus genoemd in Nederland. Je kunt en het Indonesische woord en het nederlandse woord gebruiken. In sommige anderen landen gebruiken ze ook pindasaus (wat dan weer anders heet), maar die varieert nog wel eens van de smaak van de indonesische pindasaus. De pindasaus in Thailand is bijvoorbeeld pittiger dan de pindasaus in Indonesië.

Dat is hetzelfde...

Saus over indonesische sate hoeft overigens geen pinda's te bevatten, kan van alles zijn! Maar idd als het in Nederland in de winkel of op de kaart staat wordt hetzelfde bedoeld!

Het verschil is al uitgelegd. maar de overeenkomst is dat beide benamingen heerlijk smaken :)...

Satésaus is saus voor over saté (dus spiesjes) heen, pindasaus is saus van pinda(kaa)s. Satésaus hoeft dus geen pindasaus te zijn, en pindasaus kan zonder saté worden gegeten. In de praktijk is het echter hetzelfde, aangezien wij altijd pindasaus over de satétjes doen.

Op bijvoorbeeld Sate Babi (varken) of Sate Ayam (kip) doe je satésaus gemaakt van pinda's, ook bekend als pindasaus. Lekker zoet. Op Sate Kambing (geit) doe je satésaus gemaakt van ketjap. Met limoen, veel peper en verse ui. Lekker pittig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100