Wat zit er in kauwgom zodat je er heel lang op kan kauwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vroegere kauwgom werd van Arabisch gom gemaakt. Het is een harsachtige vloeistof die van de Acaciaboom afkomstig is. Tegenwoordig wordt kauwgom gemaakt van Polysacharide. Dat zijn koolhydraten die zijn opgebouwd uit een groot aantal monosacharide-eenheden. De biopolymeren kunnen zowel lineair als vertakt zijn, en bestaan uit allemaal dezelfde monomeren als uit verschillende monomeren. Polysachariden zijn onoplosbaar in water en hebben geen zoete smaak.

Gum, is wat het zolang kauwbaar maakt.

Kauwgom wordt gemaakt van rubber. Verder zit er aardolie, hars en was in kauwgom. Deze stoffen zorgen ervoor dat je kunt kauwen zonder dat de rubber in de kauwgom terugveert. Al deze stoffen worden gemengd en gekneed. Zo ontstaat er een groot blok kauwgom. Dit moet een paar dagen blijven liggen. Daarna krijgt het een extra laagje en gaat het naar de snij-afdeling. Hier worden ongeveer twaalf miljoen kauwgompjes gemaakt! De ingrediënten van kauwgom lossen niet op in water of speeksel. Daardoor raakt de kauwgom nooit op in je mond

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/e...

In kauwgum zit geen aardolie, maar produkten die uit aardolie gemaakt worden. Een belangrijk bestanddeel is polyethyleen. Dat kennen we vooral van vuilniszakken, plastic tasjes en boterhamzakjes. Je kan er dagen op kauwen en er gebeurt niets mee. Je kan het ook doorslikken en vervolgens uitpoepen. Geen probleem voor jou gezondheid. Wel een probleem voor het milieu, hoewel het na zo'n 50 jaar toch afgebroken is tot CO2 en water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100