hoe kan ik er voor zorgen dat ik meer ga eten?

per dag eet ik ongeveer 2 broodjes met pindakaas en hagelslag (op schooldagen 1)
en een bord met meestal 2 scheppen pasta en 2 scheppen groente, als ik de groente lekker vind 3.
Maar ik vind dit zelf best weinig,
ik ben 14 en best actief.
In de ochtend fiets ik 3 kwartier naar school (op een redelijk tempo)
in de 3de pauze ga ik meestal naar artis(dierentuin) waar we rennen, springen, lol maken.
Dan ga ik naar de stad.
Dan fiets ik naar huis en daarna ga ik buiten spelen.
We hebben op school 3 pauzes al mijn vrienden eten wat in die pauzes behalve ik omdat ik geen honger heb, maar eigenlijk lijkt het me niet gezond.
Ik heb best vaak hoofdpijn, op school drink ik vaak ook niks omdat ik vaak mijn flessjes drinken vergeet

Weet jij het antwoord?

/2500

De hoofdpijn kan best komen van te weinig drinken. Of je te weinig eet, is zo niet te beoordelen, dan zou je moeten kijken naar je lengte en je gewicht. Als je je erg bezorgd maakt, kun je met je huisarts overleggen of je genoeg eet en zo nee, wat daar aan te doen is.

Na de vraag van bedtijd kan ik ook wel antwoord geven op je meer eten vraag: Het is best weinig wat je eet. Zolang je het compenseert met voldoende avond eten valt het best wel mee. Ik herken het hele verhaal in mijn zoon (jouw leeftijd). Die drinkt 's ochtends een bakkie koffie en niks naar school. Zelfs het moeten meenemen van brood kwam gewoon ongeopend mee terug. Zou het de leeftijd zijn.... Misschien kun je beter om de paar uur een half sneetje eten of fruit? ipv in een keer heel veel. Jouw hoofdpijn kan zeer zeker van te weinig drinken komen.

Bronnen:
Eigen ervaring

Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid eten maar of je voldoende van de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik mis bijvoorbeeld eiwitten in je voeding. Eet je wittebrood en witte pasta? Doe je ook boter op je brood? Eet je weleens fruit? Zeker als je weinig eet moet je ervoor zorgen dat je gezond eet. Dat doe je met volwaardige voedingsmiddelen, zoals volkorenbrood, voldoende groente en wat fruit, vlees en vis (als je niet vegetarisch eet), eieren, kaas en eventueel melkproducten. Heb je geen verstopping door dat weinig drinken? Voldoende vocht is natuurlijk het eerste verdiend voor je gezondheid. De beste drank is gewoon kraanwater. Probeer om te beginnen per dag eens een liter water extra te drinken. Ik sluit niet eens uit dat je daardoor meer trek in eten krijgt.

Ik denk, dat je meer gevarieerd kan eten. Dus niet iedere dag pasta. En niet steeds dezelfde groente. Als je ongekookte groente (salade) er moeilijk door kunt krijgen kan je de groente beter (laten) koken. Dat is ook een negatief punt van veel restaurants. Ze besteden weinig aandacht aan groenten. Vlees is daar vaak hoofdzaak, groente vaak bijzaak. Dan doen ze er vaak wat salade bij. Dat hoeven ze niet te koken. Maar om terug te komen op jouw vraag. Ook als je geen honger hebt, is het misschien wel verstandig om wat te eten. Je hebt toch een mond en een keel? Verder is water uit een Nederlandse kraan ook gezond. Doe het niet b.v. uit de waterkraan bij een treintoilet. Maar uit een waterkraan op school is het dacht ik geen probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100