Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Glucose-fructosestroop (HFCS is de afkorting van de Engelse benaming "high fructose corn syrup") is niet rechtstreeks met suiker te vergelijken. Want de verhouding tussen glucose en fructose kan in de stroop verschillen. Fructose smaakt veel zoeter dan glucose. Hoe meer fructose in verhouding tot glucose, hoe zoeter de stroop. Maar gemiddeld is het wel zo dat het fructosegehalte van de stroop hoger is dan dat van tafelsuiker, en smaakt het dus zoeter.
(Lees meer...)
Amadea
een maand geleden
Thecis
een maand geleden
Fructose is inderdaad veel zoeter dan glucose. Aan den lijve ondervonden toen ik ooit een appeltaart maakte en de hoeveelheid suiker 1 op 1 verving met fructose. Laten we zeggen dat een taart ook té zoet kan zijn....

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding