Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe vind ik het bedrijf bij de ei-code?

Een ei-code bestaat uit eerst een nummer hoe de kippen leven, dan land van herkomst en dan een bedrijfsnummer. Dit, zo staat op verschillende sites, om makkelijk te kunnen terugvinden waar je ei vandaan komt. Alleen, ik zie nergens een lijst of een site of iets waar je dan die bedrijfscode ook daadwerkelijk aan een bedrijf kunt koppelen? Hoe vind ik welk bedrijf welke code heeft?
Ter verduidelijking: Ik heb vanmiddag eieren gekocht bij een kraampje langs de weg, er vanuit gaand dat dit verse eieren waren, tot mijn verbazing zag ik bij thuiskomst dat er een code op stond. Uit nieuwsgierigheid gaan kijken en mijn verbazing werd nog groter toen bleek dat de 3 waarmee het begint, ook nog eens de kip-onvriendelijkste code is die er bestaat. Vandaar dat ik me nu afvraag van welk bedrijf ze dan eigenlijk komen, komen ze uberhaupt uit de regio?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
8.2K
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
4nne, heb je de eicode app gedownload?
http://www.blijmeteenei.nl/nieuws/eicode-app/

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

kom meer te weten over eieren en de legpluimveehouderij in Nederland, daar is er een appje voor. simpelweg de ei code ingeven en je krijgt alle info die er beschikbaar is.

voor android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.convivo.eiercode&hl=nl

voor apple: https://itunes.apple.com/de/app/eiercode/id396882760?mt=8
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Bedankt taillie!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding