Waarom zijn braadworsten altijd krom?

Het valt me op dat braadworsten altijd krom zijn. Heeft dat een reden? Lastige met kromme braadworsten is dat je de zijkanten moeilijk kunt bakken tenzij je heel veel vet gebruikt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Braadworsten hebben een kromming omdat de darm bij het dier in kwestie ook opgerold in de buik ligt. Vul je deze lege darm weer met worstdeeg, dan neem ’t zijn natuurlijke vorm weer aan. De darmen zijn overigens zowel recht als in krans (rond) verkrijgbaar: eetbare collageendarmen worden gemaakt van de onderhuid van runderen.

Toegevoegd op 05 juni 2020 09:28: bron
Bronnen:
https://butchery.nl/blog/uit-eigen-worstmakerij
https://www.goodfood.com.au/recipes/how-to...
https://www.vers-inspiratie.nl/worstmakeri...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100