Is er een heel groot verschil tussen rode en groene peper?

Zijn de vitamines in de één meer dan de ander?

Weet jij het antwoord?

/2500

In het algemeen kan gesteld worden: hoe kleiner de peper hoe heter. En hoe rijper (rood of geel) hoe milder de smaak. Groene (= onrijpe) pepers zijn dus het scherpst. Honderd gram rauwe rode peper bevat 143 mg vitamine C, 14 mg vitamine K, 1,2 mg vitamine B3, 14 mg calcium, 23 mg magnesium, 322 mg kalium, en 1 mg ijzer. Rauwe groene peper bevat van alles (met uitzondering van B3) een beetje meer. Er zit zelfs 242 mg vitamine C in. Met name wat het laatste betreft is groene peper dus gezonder te noemen. Maar aangezien je van pepers (vanwege het zeer pittige capsaïcine dat darmklachten kan veroorzaken) slechts een beetje gebruikt, kunnen ze geen belangrijk aandeel leveren in de hoeveelheden vitamines en mineralen die je dagelijks nodig hebt.

Bronnen:
http://www.devoorzorg.be/limburg/gezond-ac...
http://www.preventievegezondheidszorg.com/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100