ik heb de spinaziesoep niet meteen afgekoeld pas na 30 minuten. Mag je het dan nog opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Janoor. Dat is allang achterhaald. Je kunt spinazie zo vaak opwarmen als je wil en gewoon opeten. Ook na invriezen mag en kan het gewoon. Het verhaaltje van teveel nitriet is gelukkig achterhaald. Eet smakelijk!

Dat kan nog als hij ook nog steeds goed ruikt en smaakt.....zo'n vaart loopt het niet, maar met die warmte moet je wel even checken. Met het oog op het ontwikkelen van nitriet is het inderdaad zaak om nitraatrijke groenten zo snel mogelijk af te laten koelen, maar een half uurtje is nog niet zo lang als enkele uren. Dit 'niet meer opwarmen' advies stamt uit een tijd dat mensen nog geen koelkast hadden en dan is het niet goed om nitraatrijke groenten soms een dag en een nacht op het aanrecht te hebben staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100