Is koolhydraat arm eten gezond?

Kom steeds vaker mensen tegen die koolhydraat arm eten om af te vallen of om op gewicht te blijven. Vraag me af of dit gezond is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je veel sport heb je eigenlijk wel koolhydraten nodig. Kijk maar naar de Olympische sporters, die eten vaak veel pasta etc. Het levert makkelijke en snelle energie. Als jij gewoon een kantoorbaan hebt, kun je prima lager in koolhydraten zitten, dat maakt dan niet uit. Hoe je eet maakt niet zo heel veel uit, je moet iets kiezen dat bij jou past, en dat je genoeg energie hebt voor je dagelijkse activiteiten. Of het echt gezond is kun je niet zomaar zeggen, daarvoor zou je moeten weten wat er precies gegeten word. Zolang je al je vitamines, mineralen en bouwstoffen maar binnen krijgt, en niet al te laag in je kcal zit, dan is het gewoon gezond. Toegevoegd na 1 minuut: Wat wel een voordeel is met koolhydraatarm (en vaak eiwitrijk) eten is, is dat je sneller vol zit. Eiwitten vullen beter, waardoor je automatisch minder gaat eten, en dus afvalt. Maar als je groente gaat schrappen wegens te veel koolhydraten, dan is het niet gezond. Toegevoegd na 2 uur: Beweging is trouwens ook een belangrijke factor bij gezond leven. Toegevoegd na 1 dag: Hier nog een mooi artikel gevonden: http://www.precisionnutrition.com/low-carb-diets

Alle gezonden mensen kunnen laag koolhydraat eten en de rest heeft simpel een tijdje nodig om zijn lichaam zich aan te laten passen. Daarnaast is een vetrijk voedingspatroon zeer waarschijnlijk het gezondste patroon dat er is. (geen frituurvet..) Voor je cholesterol waardes is het in ieder geval prima. Ikzelf gebruik een dergelijk dieet in combinatie met fitness trouwens om aan te komen. Ook dat kan. Toegevoegd na 1 minuut: ps. Op die 1e zin zijn enkele uitzonderingen, zoals mensen met een ernstige aandoening aan de alvleesklier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100