Heeft vloeistof invloed op de werking van enzymen in het lichaam?

Heeft vloeistof invloed op de werking van enzymen in het lichaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Per definitie heeft vloeistof invloed op de werking. Maar het hangt wel degelijk af welke vloeistof. Een enzym heeft een 3D structuur en zo lang die structuur behouden wordt, zal de werking optimaal zijn, hoe meer de vloeistof afdoet aan die ruimtelijke structuur hoe meer het enzym benadeeld wordt en dus ook de werking. De meeste enzymen (bijv in het menselijk lichaam) werken optimaal bij een phosphaat buffer, Ph rond de 7.2 Zodra je pH gaat veranderen, zal de 3D structuur anders worden en wordt de werking (over het algemeen) negatief beinvloedt. Er zijn enzymen die dan juist geactiveerd worden bij afwijking, dit zijn regelsystemen binnen het lichaam om de balans weer terug te krijgen. Zuren, basen en organische oplosmiddelen (zoals ethanol) zijn funest voor de werking van enzymen. Het enzym degradeert zodanig dat de werking totaal verloren gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100