Als je moet aankomen, kom je dan mooier aan als je tijdens het aankomen sport?

Ik heb momenteel nog ondergewicht maar ben bezig met aankomen naar een gezond gewicht. Ik vroeg me af of je mooier aankomt (dus betere verdeling, proporties), als je tijdens dit proces sport. Of maakt dit niets uit voor je lichaam?

En heeft de snelheid van het aankomen ook invloed op het uiterlijk? Stel ik kom 10 kilo in 10 weken aan of 10 kilo in 30 weken. Ben ik dan lelijker bij het snellere aankomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou adviseren om een goed dieet te nemen dat boven je dagelijkse behoefte ligt. Bij een goede sportschool kun je zo'n dieet krijgen. Dit valt gemakkelijk te berekenen en zolang je het dieet blijft volgen zul je 100% zeker aankomen. Daarnaast raad ik je aan om dit in combinatie te doen met sporten. Door te trainen krijg je spieren en zul je meer vorm krijgen. Ik lees dat het jou gaat om 'mooier' te worden. Ik raad je aan om te beginnen met krachttraining. Squats, deadlift voornamelijk. Wees niet bang dat je eruit gaat zien als een bodybuilder. Ik raad je aan om met 'zwaardere' kilo's te werken en 12 herhalingen. Zoek een ervaren squatter op en ik garandeer een voller uiterlijk. Als je met lichte gewichten werkt zal je dit effect niet tot nauwlijks krijgen. Dit heeft te maken met het verschil in testosteron bij mannen en vrouwen maar hier ga ik verder niet op in. Dus, dieet dat boven je dagelijkse behoefte licht (dit is pittig vooral in de eerste week), train met iemand die ervaring heeft met squatten en deadliften (de rest komt vanzelf qua oefeningen) en wees niet bang om te trainen met wat meer gewicht. Met deze stappen bereik je wat je in je vraag stelt. succes

Je word niet lelijker door aankomen, laat ik dat als eerste zeggen. Maar zorgen dat je sport, en dat je geleidelijker aankomt is wel beter voor je lichaam. Door te sporten en genoeg te eten, zorg je dat je wat meer spieren krijgt, en je bent natuurlijk met je gezondheid en conditie bezig. Natuurlijk niet te gek maken, maar bijvoorbeeld 3x in de week een half uurtje gaan wandelen/joggen en 2-3x 30-60 minuten sporten is prima. Je kunt beter 10 kilo in 30 weken aankomen dan 10 kilo in 10 weken. Bij snel aankomen heb je een kans dat je huid het niet bij kan houden en dat je striae krijgt (wat je ook wel eens bij o.a. zwangere vrouwen ziet). En geleidelijk is natuurlijk altijd beter voor je lichaam. Dus als je bijvoorbeeld nu 1500 kcal eet, en dit is te weinig, dan ga je eerst 1600 eten, week erna 1700 etc.

Zodra je aankomt, gaat je lichaam gebruik maken van de al geprogrammeerde vetcellen om daar vet op te slaan. Voorbeeld: je bent erg mager maar je hebt altijd al een ''buikje'' gehad. Dan mag je dus ervan uitgaan dat er op je buik straks meer vetten worden opgeslagen omdat jouw vetcellen daar al geprogrammeerd zijn. Ik ben dan de andere kant op gegaan; ik ben 80 kilo kwijt maar terug op gewicht komen is bijna het zelfde principe. Eiwitrijk eten en inderdaad sporten. Géén cardio!!! Alleen spieropbouwende activiteiten i.c.m bulkvoedsel (kipfilet-schotels, pasta's e.d) Mocht je meer info willen, mag je het me altijd vragen.

Directe antwoord op je vraag: Ja! Waarom? Je krijgt waarschijnlijk een speciaal dieet waarmee je dus aankomt. In de voedsel zitten dus stoffen, vitaminen etc in waardoor je aankomt. Juist doordat je erbij gaat sporten wordt veel vet wat aankomt omgezet naar (mooie) spieren. Veel harde sporters eten ook veel voedingen die jij nu ook gaat eten. Juist om aan te komen en hiermee meer spieren te kunnen kweken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100