Welke shake(s) zou ik kunnen pakken?

Ik ben 17 jaar, weeg 57 kilo en ik ben 1,80 meter lang. Ik ben dun en ik wil graag wat dikker/voller, en zwaarder worden. Daarbij wil ik dan ook graag gespierd zijn. Welke shake is dit geschikt voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van shakes word je niet gespierder. Daarvoor moet je toch echt trainen, in combinatie met goed eten. Wat je beter kan doen (veel goedkoper ook) is gewoon meer gaan eten. Ik weet niet wat je nu op een dag eet? Stel je eet 2 boterhammen met ontbijt, maak daar 3 van. Doe roomboter op je brood, smeer een wat dikkere laag pindakaas, ga meer noten eten, en dingen als volle melkproducten. Gewoon langzaam opbouwen en meer gaan eten, en daarbij gaan sporten als je ook gespierder wilt worden. Toegevoegd na 4 minuten: Dus al je porties wat vergroten kan helpen als je zwaarder wilt worden. Kijk ook hier eens: http://www.health-calc.com/diet/energy-expenditure-advanced Vul je gegevens in bovenaan (op metric zetten) Draai daaronder aan de schijven om je activiteiten in te voeren. Nu zie je linksbovenin 2 getallen. De 2de (TDEE) moet je hebben. Dit moet je eten om op gewicht te blijven. Jij wilt graag aankomen, dus dan kun je het beste een klein beetje (200-500) kcal boven dit getal gaan eten. Dan zul je geleidelijk aankomen. Het kan moeilijk zijn om aan dit getal te komen, daarom kun je dit het beste langzaam opbouwen.

Om puur op je vraag te antwoorden: Een eiwit-shake is de beste shake die je kunt nemen om spieren te kweken (vb de Whey-shakes van Bodyraise of van Xcore). Uiteraard moet ik er ook bij zeggen, dat je ook een goed voedingsschema en trainingsschema moet opstellen. Als dit in orde is, is een shake een goeie aanvulling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100