Moet ik volle melk of halfvolle melk gaan drinken?

Ik heb erg last van mijn stoelgang. Zit erg vast allemaal. Maar ik ben erg dol op melk. Dus wat zou beter zijn voor de stoelgang op het op gang te laten komen?
Halfvol?
Vol?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Melk drinken heeft niet direct effect op de stoelgang: het maakt dus niet uit of je halfvolle of volle melk drinkt. Je kan beter wat meer voedingsvezels eten om je darmen te stimuleren. Veel groente en fruit, volkoren graanproducten.

Vol of halfvol zal niet veel uitmaken. Belangrijkste is dat je veel drinkt maar wel bij voorkeur water. Eet daarnaast vezelrijk voedsel EN beweeg! Wat bij mij overigens nog wel eens wonderen doet is een plakje ontbijtkoek 's morgens bij het ontbijt...

'S morgens op je nuchtere maag een glas lauw water drinken is volgens mij beter dan een glas halfvolle of volle melk. Toegevoegd na 5 minuten: 'S morgens = 's Morgens

Het hangt ervan af of je hier gevoelig voor bent en melk is ook geen laxeermiddel. Je kunt bij de apotheek of drogist prima middeltjes hiervoor vinden, zonder doktersrecept.

Het aller-allerbeste "medicijn" tegen verstopping zijn zakjes Psylliumvezels. Gezond (veel gezonder dan laxeermiddel!) en smaakt naar drinkontbijt. Binnen max een uur is werkelijk alles "los". Zonder recept te verkrijgen bij de apotheek.

Gewoon bruinbrood i.p.v witbrood eten daar dit beter voed en veel vezelrijker is.

Elke dag minimaal een half uur stevig wandelen. Verder vezelrijk voedsel, minstens 200 gram groente en 2 stuks fruit ( o.a. appel en kiwi). Als je persé een melkproduct wilt gebruiken, denk dan eens aan magere kwark met muesli aan het ontbijt plus die appel. Maar melkproducten laxeren niet, daar moet je zelf iets voor doen door flink te bewegen.Stevig stappen, buikspieroefeningen, naar buiten toe! Ook als het regent. Auto laten staan en een halte eerder uitstappen als je met de bus gaat.

ik zou eerst eens naar de huisarts gaan als obstipatie een structureel probleem is. lactose kan wel degelijk invloed hebben op de werking van je darmen dus laat hier eventueel naar kijken. men denkt dat veel melk gezond is, maar het tegendeel is waar. verder zou ik eens naar je menu gaan kijken, en wat vezels toevoegen en eventueel dingen schrappen (zie link) weet niet of je genoeg beweegt, maar dit kan ook een verschil uitmaken. bij de apotheek kan je een spulletje halen om de stoelgang op gang te krijgen. (let op: blijf wel in de buurt van een wc pot!) ;-)

Bronnen:
http://www.medicinfo.nl/%7Bf8943906-5bfc-4...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100