Hoe krijgt men zichzelf zover om die knop om te zetten naar een gezonder leven?

Ik wil echt heel graag afvallen, maar ik kan al dat snoep nooit en te nimmer nooit laten liggen en, doordat ik altijd zo doodmoe ben, heb ik nou ook niet echt zin, noch t geld om te sporten.

Dit, is nog maar een simpel geval. Op tv zie je heel vaak dat mensen die het vele malen erger hebben, toch op de ene dag zich half dood eten uit wanhoop en de andere dag ineens heel gezond zijn en dit ook blijven. Hoe kan dat?

Er gaat toch meer achter dan 1 nacht slapen? Of duizend keer gezeik tegen je kop krijgen? Of geen last meer hebben van medisch gezeik?

Althans, hier, werkt echt compleet niks. Ik zeg bijvoorbeeld nu: Ik ga morgen gezond doen en houd me aan het dieet van de dietiste. Maar voor het uberhoud vanavond 9 uur is, zit ik alweer snoep te graaien.

Hoe kan iemand toch van de ene dag zo extreem veranderen na zoveel jaar (voor mij al 20)?

Psycholoog, dietiste, dokter...Alle hulp die je als een niet tv gast kan krijgen heb ik al. Maar, het wilt me gewoon niet lukken die knop om te zetten. Terwijl hun, de ene dag bijna ontploffen en de volgende dag, ineens perfect leven:S

War verhaal, maar in 1500 tekens is t lastig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo lastig om op te lossen en net als bij een lichamelijke afwijking: Wat is de oorzaak? Wat is je behoefte en wat onderdruk je door te snoepen of wat probeer je met eten te overschreeuwen? Wat is de echte onderliggende oorzaak en dat is waarschijnlijk niet de behoefte aan calorieën. Heeft iemand er zo al met jou naar gekeken en goed doorgevraagd? Veel wijsheid gewenst want je worstelt er echt mee.

Een goede stap voor jou lijkt mij zorgen dat er geen snoep meer in huis is. Als je daar nou eens mee begint heb je een goed begin.

Niet morgen, maar vandaag al beginnen! Toegevoegd na 5 minuten: Je stelt het voor jezelf uit, door te zeggen dat je morgen gaat beginnen. Je slaapt dan een dag en dan denk je er weer anders over. Sta meteen heel positief op, zeg een paar keer ik ga gezond eten. 'ik wil dit'. Je kan het ook! Je moet alleen echt doorzetten. Als ik iets wil bereiken stel ik eisen. Ik kan me ergens heel goed aan houden als ik er een soort van spelletje (gevecht) van maak. Vooral bij sportprestaties wanneer ik bijvoorbeeld aan het hardlopen ben zeg ik tegen mezelf, ''ik ga dit halen, anders vergaat de wereld'' om dan even een extreem voorbeeld te noemen. Probeer ook meer te slapen, je wordt geestelijk zwakker als je moe bent, waardoor je doorzettingsvermogen afneemt. Probeer geen snoep in huis te halen. En als iemand anders de boodschappen doet vraag je of hij/zij dat niet meer wilt doen. Steun van andere is altijd handig maar niet nodig. Jij wilt dit, en niemand anders kan daar wat aan veranderen. Houd je aan het dieet en wees sterk! Veel succes :) mvg, Gohan Toegevoegd na 26 minuten: Een maag verkleining is ook een optie.

Ik denk dat het té enthausiast is om van de ene dag op de andere ineens compleet om te slaan.. Ik ben van mening dat het beter is om zegmaar "af te bouwen" dus ipv een hele reep chocola wat je gewend bent, een halve te nemen en dan de dag erna een kwart.. En als je dat dan met al het voedsel doet, zul je toch resultaat gaan merken en je zal er niet zwaar onder lijden. Zo'n drastische verandering kost tijd. En motiveer jezelf door een doel vast ste tellen met een GEZONDE beloning er tegenover. Geen belonibg dus als een dag onbeperkt eten wat he wilt want dan ben je weer terug bij af. Succes!!

Het geld dat je uitgeeft aan snoep endergelijken kun je gebruiken voor sport. Sla je twee vliegen in een klap.

Je kan wel alle hulp krijgen, maar je moet ZELF de knop omzetten; dat kan niet iemand anders doen.

Beginnen is vaak niet zo moeilijk maar volhouden dát is echt moeilijk. Leg jezelf geen onmogelijke beperkingen op, dat houd je toch niet vol. Stop met snoepen, maar op zaterdag mag je bv een koekje bij de koffie, of een frietje En áls je een keer in de 'fout' gaat, denk dan niet gelijk, ik stop ermee want ik kan het toch niet. Na die 'fout' gewoon weer vol goede moed verder gaan.

Hoi probeer ook meer te drinken, geeft je mischien een voller gevoel.altijd een flesje water of cristal clear bij de hand. Zoek een bezigheid waarbij je niet kunt eten. Je moet het echt zelf doen ! Ga een stuk lopen elke dag en of hardlopen. Kost ook mix. En werkt op den duur ook verslavend. Toch beter dan een eet verslaving. En denk aan het idee van wat je allemaal kunt als je slanker bent! Je zult je dan echt geweldig voelen en geen snoep meer nodig hebben. Denk aan hoe je leven er stukken leuker van gaat worden. En je hoeft echt niet alles te laten staan. Gewoon verschrikkelijk eigenwijs zijn!! Succes! Het gaat je lukken!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100