Hoe werkt het Calorie Shifting dieet?

Ik lees van alles over de ene dag 2000 calorieen te eten en de andere 1700 en steeds dat af te wisselen? Ik snap er niets van. Wie kan me het principe van Calorie Shifting uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het Calorie Shifting dieet is weer een andere methode om vet te verliezen. Het dieet is in de afgelopen jaren erg populair geworden. Het is gebaseerd op het foppen van je stofwisseling door het eten van verschillende voedselgroepen in een bepaald patroon. Het is in ieder geval gezonder dan een dieet waarbij een bepaalde voedselgroep volledig is uitgesloten zoals bij het Atkins dieet. Alhoewel je geen koolhydraten eet in de ene groep en vet in de andere groep, is het dieet over het algemeen wel gebalanceerd. Liefhebbers van dit dieet menen dat diëten via calorie shifting, je lichaam gedwongen wordt om meer vet te verbranden dan bij een ‘gewoon dieet’. Maar aan de andere kant zeggen ze ook dat je niet meer dan 1.5 kilo per week aan vet mag verliezen, als je meer afvalt per week verlies je spiermassa. Maar dit dieet heeft zeer zeker voordelen. De hoeveelheid wat je eet bepaal je zelf, mits het elke keer weer uit één bepaalde voedselgroep is.

Bronnen:
http://www.jojoclub-afslanken.com/2009/05/...

En daar sluit ik me graag bij aan. Overigens ontstaat aanleg om dik te worden niet zomaar: een mens is geen vuilnisvat! Vermijd in ieder geval dingen die geen voedsel zijn zoals E-nummers, snelvoedsel uit hamburgerketens, margarines, bliksoep, chocolade en die magnetronovens waarin je voedsel nog letterlijk "gedenatureerd" wordt. Dokters klagen over onze veranderde eetgewoontes als volgt: "Mensen voeden zich niet, ze vúllen zich, letterlijk". Maar niet altijd klopt het plaatje. Zo is kortgeleden het raadsel van de zg. "bierbuik" opgelost en bleek als oorzaak het hormoon cortisol te zijn en zèlf aangemaakt als gevolg van grote spanningen,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100